DIT BEN IK [REINTRODUCING] MYSELF.

Eigenlijk zou ik mijzelf opnieuw moeten voorstellen. Althans ik heb het gevoel dat ik jullie dat verschuldigd ben. Of in ieder geval de reden te delen achter mijn plotselinge verdwijning. Want zo voelt het. Alsof By Caitlin ineens offline was, off the grid geen social media meer en een kort afscheid via de nieuwsbrief. En na 5 jaar, oke doei. En dat was het dan. 

Ik heb het altijd al lastig gevonden om iets van mijzelf te laten zien, hier op social media. Ik heb nooit mee durven doen met Meet The Maker posts op Instagram en ik heb een enkele keer iets verteld over mijzelf met een selfie of foto waar ik op stond maar deze zijn op 1 hand te tellen over die 5 jaar op Instagram. Ik heb andere ondernemers en boss babes die dit wel doen, altijd bewonderd en vandaag inspireren jullie mij om mijn verhaal te vertellen. 

Al weken schrijf en herschrijf ik dit berichtje in mijn hoofd. Hoe ga ik vertellen of uitleggen waarom ik By Caitlin in eens afsloot? Kan ik dit? Ik wil het doen. Ik moet het doen. Toen ik met By Caitlin begon deed ik veel markten, ieder weekend eigenlijk. Veel van jullie ken ik van deze markten en heb ik daar ook mogen ontmoeten. Flavourites Live, De Swan Market, de Sunday Market, De hallen (Markers Market) en De Museum Market. Dit was werkelijk een fantastische tijd. Ik zag wekelijks mijn klanten en stond voor mijn gevoel goed in verbinding met mijn merk en mijn visie voor By Caitlin. Toen ik de markten na mijn zwangerschap niet meer op kon brengen begon dit gevoel langzaam te verwateren, ik had de energie niet meer. Bij het idee van het inpakken auto, op en afbouwen van de kraam, zonk de moed mij al in de schoenen. Kort daarna kreeg ik de diagnose ziekte van Pfeiffer. Wat mijn lage energie peil verklaarde, maar naast vreselijke vermoeidheid begon ik mij onrustig en somber te voelen. Het ging helemaal de verkeerde kan op. Ik voelde mij afgesneden van familie en vrienden en ik voelde mij eenzaam in een kamer vol mensen. Ik had het gevoel alsof iemand mijn leven een andere draai had gegeven en ik stond erbij toe te kijken terwijl alles instortte. 

Zelfs kleine klusjes als de vaatwasser inruimen lukte mij niet, en kon er de hele dag tegenaan hikken. Het enige wat ik tegen mijzelf kon zeggen was; Doe nou eens normaal! Wat bezield je? Dit werd steeds erger en menn wat was ik streng voor mijzelf. Dit neerwaartse spiraal werd naar mate de maanden voorbij gingen steeds erger. Ik voelde een vreselijke druk, ik moest snel weer gaan werken, na mijn bevalling want anders zou mijn webshop ook instorten en dan was alles verloren. De druk van het iedere dag moeten posten, het verliezen van volgers en het uitbrengen van nieuwe producten trok ik niet meer. Ik begon mijn passie en plezier voor mijn werk en voor By Caitlin te verliezen, en al snel liet ik alles een beetje varen. Ik zei de huur van mijn kantoor op en verhuisde naar de zolder van ons huis en vond een baan in loondienst. Ik voelde de ene tegenslag en teleurstelling na de andere. Zie je wel zei ik dan tegen me zelf. Iedereen gaat vooruit. Jij alleen maar achteruit. Ik dacht dat als ik in loondienst zou gaan dat ik de druk niet zou voelen en dat ik By Caitlin op een laag pitje kon zetten. In zekere zin lukte dit ook, ik vond mijn nieuwe baan en vond het heerlijk om deel uit te maken van een team. Maar na een jaar in loondienst kreeg ik paniek aanvallen op werk en kwam ik thuis te zitten met een Burn-out. Ik was terug bij af. Ik voelde me alsof ik op alle fronten in mijn leven faalde. Ik was geen goede ondernemer, geen goed werknemer, vrouw, moeder.. de lijst was eindeloos. Dit was de druppel.

Ik ben met mijzelf aan de slag gegaan. Mijn werkgevers hebben mij geholpen en ik mocht een coach bezoeken op hun kosten. Ik kwam in contact met een fantastische coach en ben het diepe in gesprongen. Nu maanden later voel ik pas hoe heftig deze tijd was, omdat ik nu pas mezelf weer begin te worden, ik voel het gewoon. Ik ben er nog lang niet maar ik heb weer plezier. Ik voel me op goede dagen zielsgelukkig en gezegend. Ik geniet van mijn kind en van mijn man. Ik heb mijn hobby’s weer opgepakt (tekenen, schilderen, handlettering, poppenhuizen, tuinieren.. oh ik heb er echt oneindig veel 🙂 ), ik schrijf iedere ochtend in mijn dankbaarheidsdagboekje en ik schrijf in mijn bullet journal. 

Ik wil By Caitlin langzaam weer oppakken op Instagram, de webshop is alweer open voor bestellingen, maar op Insta ga ik het rustig aan doen. Ik ben mijn gezin, mijn familie, mijn collega’s, mijn vrienden en jullie zo ongelofelijk dankbaar, voor alle steun en voor het feit dat jullie er nog zijn. Slechte dagen zijn er nog genoeg maar er is weer licht in mijn dagen, licht in mijn toekomst en mijn nare gedachten over mijzelf beginnen plaats te maken voor liefdevolle waarnemingen. Ik weet dat ik niet alleen ben met deze gevoelens en heb tijdens dit proces met zo veel vrouwen en moeders gesproken. Dit is ook voor hen. Want echt, er is licht aan het einde van die tunnel. Mijn grootste les is geweest dat geluk niet komt van externe factoren maar dat het echt uit jezelf komt, als je vrede sluit met jezelf en je jezelf weer leuk kan vinden, is dat het mooiste cadeau dat je jezelf kan geven.  

Dus hier komt het dan:

Meet the Maker.. Hi, Ik ben Caitlin van de Velde. Geboren in 1989. Al 16 jaar (waarvan 5 jaar verloofd, wha eeuwige verloving) samen met Nick en Happy mom van mijn lieve Fenna (4). Ook deel van ons gezin onze knappe Dobermann Roxy. Running business vanaf de zolder en helemaal prima met taking things slow these days. Oh en vaatwasser uitruimen nog steeds geen favoriet maar is tegenwoordig een fluitje van een cent voor me. 

Ik wil je bedanken voor het lezen en het feit dat je er nog bent. Dank jullie wel.

PS: deze foto is gemaakt op Flavourites Live door Henja van @Wunderlustfotografie en leek mij wel gepast voor deze post aangezien ik deze al zolang bewaar voor het juiste moment. Dan zal dit het moeten zijn geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.