2

Goud of zilver? Zó weet je snel welke kleur jou goed staat

goud of zilver

Goud of zilver: dat is dé vraag waar je eigenlijk nooit uitkomt. Je kunt natuurlijk zelf al wel een voorkeur voor zilveren of gouden sieraden hebben, maar wat als je het niet weet? Daar is een oplossing voor! Je kunt namelijk testen welke kleur sieraden het beste bij je huid past.

Welke kleur sieraden draag je vaak?

De eerste simpele stap is om te kijken welke kleur sieraden jij nu draagt. Vaak is dat toch al de kleur die het beste bij je past. Ikzelf vind bijvoorbeeld zilver niet mooi staan bij mezelf en daarom draag ik vaak goud of roségoud. Die kleuren hebben dus mijn voorkeur en achteraf gezien kwam (rosé)goud ook uit de test.

Soms kan het zo zijn dat je een voorkeur hebt voor nét de verkeerde kleur sieraden. Test daarom voor de zekerheid nog even of goud of zilver jou goed staat. Het kan je uiterlijk net even een boost geven als je de goede kleur draagt!

De test: goud of zilver?

Bekijk eens de aderen bij je pols. Als deze groen zijn, is het waarschijnlijk zo dat warme kleuren beter bij je passen. Je huid zal in dit geval ook een gele ondertoon hebben. Zijn je aderen meer blauw van kleur? Dan heeft je huid een roze ondertoon en passen koele kleuren goed bij je. En voor de duidelijkheid: zilver is een koele kleur, goud is een warme kleur.

Hoewel je deze methode overal tegenkomt, werkt dit niet altijd om te testen of goud of zilver je goed staat. De ene dag zijn je aderen groenig, de andere dag toch weer blauw. Daarom hebben wij nog twee andere methodes voor je op een rijtje hebben gezet!

Methode 2: haarkleur

Je haarkleur kan heel bepalend zijn voor de kleur sieraden die jou mooi staat. Vaak is het zo dat mensen met bruin of rood haar beter af zijn met gouden sieraden. Mensen met blond of grijs haar kunnen beter kiezen voor zilveren sieraden. Als mensen met grijs haar goud dragen, dan valt dat enorm op, wat ten koste gaat van hun hele look. Zilver brengt alles in dit geval meer in evenwicht en zal dus mooier staan. Er is wel één ‘maar’: heb je vooral blond haar, maar bovenaan bruin haar omdat je het bijvoorbeeld geverfd hebt? Dan staat goud je beter. Kijk maar naar de afbeelding bovenaan dit artikel.

Methode 3: de kleur van je kleding

Natuurlijk kun je zelf een voorkeur hebben voor blauwe kleding. Een ander draagt weer veel rood. Maar heb je ooit gekeken of deze kleuren je wel staan? Dat kun je heel makkelijk testen! Neem twee kledingstukken; één die een koele kleur heeft en één die een warme kleur heeft. Ga voor de spiegel staan en houd de kledingstukken bij je gezicht. Welke past beter bij je huid? Is het de blauwe, dan heb je een koele ondertoon en is zilver de perfecte kleur sieraad voor jou. Andersom is goud een betere kleur als het rode kledingstuk goed bij je past.

Dit waren de drie methodes om te testen of goud of zilver beter bij je past. Er zat vast wel een goede methode bij die jou heeft geholpen om de perfecte kleur sieraden te vinden! Mocht je geïnspireerd zijn geraakt door dit artikel en meteen je collectie zilveren sieraden willen vervangen door goud (of andersom): we’re here to help you. Neem gerust een kijkje bij onze gouden sieraden of onze zilver 925 collectie!

BewarenBewaren

Comments 2

  1. Ha! Tof artikel! Waar komt de foto boven het artikel vandaan? Zijn die oorbellen in jouw shop te krijgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.