1

Zo geef je het juiste sieraad cadeau (met stappenplan!)

Bovenstaande foto hebben wij van het instagram account van Julie Sarinana

Een leuk cadeautje verzinnen voor een ander is altijd lastig. Welk sieraad moet je kopen als niet goed genoeg weet wat iemand graag wilt hebben? Weet je inmiddels dat je sieraden wilt geven, dan wil je wel het juiste sieraad uitzoeken. Wij geven je tips én een stappenplan, zodat we zeker weten dat jij het goede sieraad cadeau gaat geven.

Het juiste sieraad kopen

Dat je weet dat je vriendin sieraden voor haar verjaardag wilt, brengt je al een heel eind. Als ze niet weet wat te vragen voor haar verjaardag, dan is dat een ander verhaal 😉 Bij het vinden van een geschikt sieraad moet je rekening houden met meerdere dingen.  De kleur, het soort sieraad en eventueel de maat, zijn belangrijke dingen waar je op moet letten als je een sieraad koopt. Hiervoor hebben we een stappenplan voor je gemaakt die je verder in dit artikel kunt vinden.

In dit stappenplan zie je precies waar je aan moet denken bij het uitzoeken van een geschikt sieraad voor je (beste) vriendin, collega of kennis. Laat je ons in de reacties weten of dit artikel jou geholpen heeft?

Stap 1: kom achter de juiste kleur

Om te beginnen moet je op gaan letten welke kleur sieraden de persoon draagt aan wie je een mooi sieraad wilt geven. Draagt ze weinig sieraden, dan zul je zelf voor een bepaalde kleur moeten kiezen. Dit kun je doen door te bepalen welk type zij is qua sieraden.

Stap 2: kies je voor een ring, ketting, armband of oorbellen?

Bij oorbellen is het makkelijk om erachter te komen of iemand die draagt. Ook als iemand wel gaatjes heeft, maar niet vaak oorbellen draagt, kun je dit toch als cadeau geven. Ikzelf draag ook niet elke dag oorbellen, terwijl ik dit wel een superleuk cadeau zou vinden.

Bij ringen, kettingen of armbanden kun je dit moeilijker bepalen. Daarvoor zou je echt goed moeten gaan opletten of ze dit draagt. Draagt je vriendin elke dag een zilveren armband, dan kun je óf juist een kettinkje erbij kopen, of een tweede zilveren armband die matcht.

Stap 3 en 4 vind je na de foto.

ketting

Bergkristal ketting, €15,95

Stap 3: welke ringmaat? Welke lengte van de ketting?

Dit is het moeilijkst aan bepalen welk sieraad je gaat kopen. Je kunt niet zomaar de ringmaat van iemand opmeten als je het een verrassing wilt houden. Weet ze al wat je gaat geven? Dan vind je hier hoe je je ringmaat kunt opmeten. Ook het kiezen van de lengte van een ketting kan lastig zijn, als je niet weet wat haar smaak is. Wat we als tip kunnen meegeven is dat je het beste voor een middelmatige tot korte lengte kunt gaan.

Stap 4: hoeveel wil je uitgeven aan een cadeau?

De laatste stap is om te bepalen hoeveel je budget is. Denk hierbij na of jullie elkaar vaak iets duurs geven, of dat je vaak een relatief goedkoop verjaardagscadeau voor haar koopt. Bij ByCaitlin vind je zeker een mooi cadeau onder de 15 euro. Zelfs voor minder dan 10 euro vind je nog een leuk aardigheidje bij ons! Aan de andere kant, hebben we ook wat duurdere sieraden in ons assortiment. Mocht je nou écht een speciaal sieraad aan je beste vriendin (of je moeder, je oma of buurvrouw. Het kan allemaal!) cadeau willen doen, kijk dan eens bij onze zilver 925 collectie.

Twijfel je nog steeds na deze cadeautips?

Sieraden voor een ander uitzoeken blijft lastig. Weet je het nog steeds niet? Je kunt ook meerdere, leuke kleine cadeautjes voor haar kopen. Dan weet je zeker dat er iets tussen zit wat ze mooi zal vinden. Daarnaast kun je altijd een cadeaubon van ByCaitlin of zelfs een sieraden giftbox geven. En weet ook dat het niet erg is om alsnog te vragen welk sieraad je vriendin graag wilt. Het is beter om het te vragen, dan dat je het verkeerde cadeau koopt.

Heb jij sieraden op jouw verlanglijstje staan?

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.